Gå till navigering Gå till innehåll
  • N/A minuter läsning
  • Nyheter

Katharina Frank på Luleå Energi utsedd till årets HR-chef

Katharina Frank på Luleå Energi tilldelas priset som årets HR-chef 2024. Det stod klart under Karriärföretagens prisutdelning 9 oktober, då utmärkelser för bland annat årets karriärföretag, årets vd och årets HR-chef delades ut på Berns i Stockholm.

– Det känns helt otroligt! Jag är så stolt över att andra ser och uppskattar det jag gör. Men ärligt talat, det här är inget jag har gjort på egen hand. Det är tack vare alla grymma människor som jag jobbar med, och det stöd som jag alltid får från min arbetsgivare. Det här har vi uppnått tillsammans", säger Katharina Frank, Chef HR och hållbarhet på Luleå Energi.

Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen varje år Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. I fjol fick Luleå Energi utmärkelsen Karriärföretag 2023 och i år tilldelas Katharina Frank priset som årets HR-chef. Katharina Frank har arbetat med koncernens kultur, personalutveckling och arbetsgivarvarumärke i över 15 år. En av många som funnits med på resan är kollegan och HR-strategen Linn Wallo.

– Jag har arbetat med Katharina i snart åtta år och jag slutar aldrig förundras över hennes förmåga att göra komplexa frågor tydliga för alla. Hon har bidragit stort till vår kultur, ofta genom att ta ställning mot beteenden och handlingar som inte är okej på arbetsplatsen. Det har inte alltid varit en lätt resa, men Katharina lyckas genom att bjuda in till delaktighet och fånga upp människors motivation och engagemang. Hon är självklar i sina åsikter och vågar leda och visa vägen, men alltid för att skapa plats för andra. Hon får människor att växa på riktigt, säger Linn Wallo. 

Karriärföretagens motivering:

Katharina Frank på Luleå Energi har med stort engagemang utvecklat företagets HR-arbete. Hennes strategiska insatser har skapat en arbetsmiljö som främjar medarbetarnas utveckling och trivsel. Katharina har framgångsrikt implementerat initiativ som främjar företagskulturen, förbättrar kommunikationen och stödjer karriärutveckling. Hennes fokus på både personlig och professionell utveckling har bidragit till att bygga en stark och sammanhållen arbetsplats. Karriärföretagen nominerar därför stolt Katharina Frank till Årets HR-Chef 2024.